hits

Livsstilsendringskurs ved Bærum Sykehus

12.01.2017
07:50

Som jeg har nevnt tidligere har jeg vært under utredning for overvekt ved sykehuset Bærum.

Veien til valget mellom kirurgisk (slankeoperasjon) eller konservativ behandling har vært lang, men den har vært verdt det.

Det hele begynte med at jeg fikk en henvisning fra en lege til poliklinikk for skadelig overvekt ved Bærum Sykehus. De sendte meg en innkalling til time med klinisk ernæringsfysiolog, og så var vi i gang. Dette var i april 2016, og 2. mai hadde jeg timen, og vi kartla kosthold og aktivitetsnivå i hverdagen min. Jeg var ikke så alt for gæli, men noe var jo åpenbart galt ettersom jeg ikke klarte å gå ned i vekt selv. På dette tidspunktet veide jeg 118 kg.

Vi satte opp en ny time med klinisk ernæringsfysiolog i juli, og jeg dro hjem igjen for å fortsette å forsøke å endre vanene mine.

Timen i juli kom og gikk, og jeg hadde blitt litt flinkere, samt at jeg hadde begynt å trene og prøvde meg litt på foodprep. Jeg begynte også å skrive denne bloggen som en måte å måle meg selv på, og å finne motivasjon. Ernæringsfysiologen fortalte meg at jeg skulle på livsstilsendringskurs, og jeg fikk innkallingen rundt september. Kurset begynte i slutten av oktober, men i midten av oktober skjedde det noe i livet mitt som gjorde at jeg ble helt ødelagt.

Jeg var fremdeles ganske flink, men det ble mye utskeielser, alkohol og lite aktivitet. Det som var viktig i denne situasjonen var at jeg var klar over at jeg nå ikke kom til å gå ned mer i vekt, og jeg aksepterte det. Så når vekta sto stille frem til nå i januar så har jeg hele tiden visst hvorfor.

Kurset hjalp meg å innse mange ting om meg selv. Vi var rundt 20 stk som ble godt kjent gjennom åtte uker, og vi hjelper nå med å støtte hverandre gjennom de forskjellige prosessene vi har valgt. De aller fleste legger seg under kniven, et par søker konservativ behandling, og jeg fortsetter på egenhånd. Det går jo så fint allerede, så dette skal jeg klare!

Gjennom de åtte ukene fikk vi besøk av brukerpanel som hadde valgt det ene eller det andre, psykolog, ernæringsfysiologer og vi fikk snakket mye sammen og utfordret oss selv. Det var alt i alt et veldig spennende kurs, og utrolig befriende å være en plass med så mange andre i samme båt som meg. Man føler seg jo veldig alene når man er overvektig mens alle rundt en ikke er det.

Om du har spørsmål knyttet til overvektskirurgi eller livsstilsendringskurs er det bare å legge igjen en melding så skal jeg svare deg så godt jeg kan ut fra egen erfaring.

#livsstilsendring #overvekt #slanking #kirurgi #overvektskirurgi #slankeoperasjon #nedivekt #aldrimerdundre

 

1 kommentar

Lailacecilie 12.03.2017 17:54
Så bra du har tatt grep i livet ditt♡jeg får livsstilssendrings hjelp ved KYSTHOSPITALET i Stavern..et 2 års oppfølging opplegg!tøft..men er motivert!skriver om det på bloggen min♡

Skriv en ny kommentar

Følg meg

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Fremgang

LilySlim Weight loss tickers

Lenker